Translate

Thursday, February 21, 2013

Spaghetti Carbonara

Ingrediente pentru 4 portii:

400-500 grame spaghete
Apa cu sare
Ulei de masline
300-350 grame bacon feliat subtire
4-5 oua
Sare, piper, chilli praf, nucsoara
100 grame parmezan
100 grame smantana

Mod de preparare:

1.Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si o lingura de ulei de masline. Se strecoara apoi si se clatesc cu apa rece dupa care se lasa la scurs.


2. Baconul se taie marunt si se prajeste bine cu o lingura de ulei, sare si piper dupa gust.




3. Se sparg ouale intr-un castron si se bat bine impreuna cu putina sare si putin piper, nucsoara si chilli dupa gust. Apoi se adauga parmezanul ras si smantana amestecandu-se pana se omogenizeaza.



4. Peste spaghete se adauga pasta de ou si baconul si se amesteca bine la foc mic pentru a se patrunde timp de 5 minute.


5. Spaghetele se pun pe farfurii incalzite si se orneaza cu parmezan si patrunjel.


Va doresc pofta buna!

3 comments: