Translate

Tuesday, March 12, 2013

Pui in aluat

Ingrediente pentru 4 portii

250 grame de ciuperci
Ulei de masline
3-4 catei de usturoi
Sare si piper 
O legatura de patrunjel
2 piepti de pui maricei (800 grame)
Un pachet dublu de foietaj
1 ou batut
O lingura de mustar care sa nu fie iute
1 pahar de vin alb (de preferat vinul pe care il veti consuma in timpul mesei)
200 grame de smantana pentru gatit.
50 grame de unt 

Mod de preparare:


1. Tocati ciupercile marunt. Tocati fin patrunjelul si usturoiul. Caliti usturoiul si ciupercile circa 10 minute intr-o tigaie incinsa si adaugati sare si piper dupa gust, apoi lasati sa se raceasca si adaugati patrunjelul.







2. In cazul in care pieptul de pui nu este deja dezosat, dezosati-l si indepartati pielea. Taiati fiecare piept in doua jumatati si crestati in fiecare bucata cate un buzunar pe care il umpleti cu compozitia obtinuta la pasul 1.
Va recomand sa asezonati puiul cu sare si piper dupa gust inainte de pasul 3.




3.Intindeti  foile de aluat pe o suprafata plana dupa care le taiati in fasii late. Infasurati fiecare bucata de pui rezultata la pasul 2 in cateva fasii de aluat ca in imaginea de mai jos. Ungeti cu ou batut bucatile obtinute si bagati-le intr-o tava, pe o foaie de copt, in cuptorul incins, la 200 de grade timp de 35 de minute.




4. Cat timp puiul isi etaleaza aromele in cuptor puneti vinul si mustarul intr-o tigaie incinsa si lasati sosul sa scada pana dispare tot mirosul de alcool. Adaugati smantana si apoi fierbeti la foc mic amestecand pana cand sosul capata consistenta dorita. Spre sfarsit adaugati untul si amestecati pana la omogenizare. Dupa ce sosul capata consistenta dorita, luati-l de pe foc si asezonati cu sare si piper dupa gust.

5. Taiati fiecare bucata in 3 si serviti impreuna cu sos. La acest preparat va recomand un vin alb sec, Sauvignon Blanc.

Va doresc pofta buna!

1 comment: