Ingrediente pentru 4 portii:
2 piepti de pui mai mari
100 grame alune prajite si usor sarate
1/2 pachet de unt impartit in doua
2-3 linguri de ulei de masline
3-4 catei de usturoi
300-400 grame de rosii cherry
1/4 cana de vin alb (de preferat sec)
2 canite de smantana pentru gatit
2 canite de parmezan
100 grame de mozzarella rasa
Sare si piper dupa gust
500-600 grame de paste fettuccini fierte si apoi clatite in functie de indicatiile de pe ambalaj.
Un varf de cutit de nucsoara macinata
Mod de preparare:
Puiul:
1.Taiati pieptii de pui pe jumatate, apoi fiecare jumatate o taiati in felii subtiri. Luati fiecare felie in parte si o bateti ca pentru snitele, acoperite de o folie de plastic pentru a nu se descompune. Maruntiti alunele destul de bine si treceti puiul prin ele.
3.Taiati puiul felii si puneti-l intr-un castron separat.
Pentru sos:
4.In tigaia in care ati prajit puiul incinsa mediu, turnati vinul alb si fierbeti 1-2 minute pentru a se incorpora aromele ramase de la pui. Taiati rosiile pe jumatate si usturoiul foarte fin si adaugati-le in tigaie si amestecati pana se inmoaie rosiile putin.
5.Micsorati intensitatea focului si adaugati smantana, untul ramas, sare si piper dupa gust. Amestecati 3-4 minute. Dupa ce sosul scade putin, opriti focul si adaugati parmezanul si o parte de mozzarella Amestecati pana cand parmezanul si mozzarella se topesc. Gustati sosul si ajustati cu sare si piper dupa gust.
7. Serviti cu mozzarella rasa, putina nucsoara si patrunjel
No comments:
Post a Comment