Ingrediente pentru 4 portii:
O ceapa mare sau doua medii
400-500 grame carne de porc (preferabil muschi)
200-300 grame de noodles
2 linguri de ulei
100 mililitri vin rosu sec
3 linguri de zahar
O jumatate de capatana de ustori tocata marunt
2-3 rosii medii
2 ardei grasi (galben si rosu)
2-3 ciuperci champignon
2 linguri de sos de soia
2 linguri de miere
O jumatate de lamaie
Piper de Cayenne ( pudra de chili)
Sare si piper
Mod de preparare:
1.Taiati ceapa marunt si caliti-o in ulei pana capata o culoare aurie dupa care adaugati carnea tocata cubulete. Dupa ce s-a prajit carnea timp de circa 5-6 minute, adaugati vinul rosu si lasati la foc mic 1 minut dupa care puneti-le deoparte intr-un castron cu capac.
2. Intr-un castron puneti sosul de soia, mierea, usturoiul si o lingura de zahar, dupa care amestecti bine. Rosiile decojite (pentru a le decoji fierbeti-le timp de 3-4 minute) se taie cubulete si se amesteca cu sosul si putina sara, piper si chili.
3.Ardeiul se toaca cubulete si se caleste alaturi de ciupecile taiate feli si zaharul ramas. Dupa ce s-au calit circa un minut adaugati carnea cu ceapa si sosul obtinut la pasul 2. amestecand din cand in cand.
No comments:
Post a Comment