Translate

Sunday, January 19, 2014

Pachetele de primavara

Vazand ca iarna nu mai vine si primavara isi face deja aparitia, m-am gandit sa va pregatesc niste pachetele de primavara. Mie imi plac si sper sa va placa la fel de mult si voua. Sigur, ca sa mearga mai bine, v-am pregatit si sosul Calipso care merge perfect cu ele.

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru pachetele:

Un piept de pui mare
1/4 varza proaspata
2 morcovi mari 
100 ml sos de soia
Boia dulce
1 ceapa 
2 cartofi
1 pachet foi de placinta (pachetul contine mai multe foi subtiri)
Ulei 
Sare si piper
1 cubulet de unt


Pentru sosul Calipso:

2 oua
150 de ml de ulei
1 lingura de mustar
150 de Ketchup
Cimbru (dupa gust)
1 lamaie

Mod de preparare:

1.Eu cred ca cea mai buna idee este sa luati carnea intreaga si sa o tocati voi. (Asa stiti sigur ce contine carnea tocata). Puneti sare si piper dupa gust, taiati ceapa marunt si puneti-le la prajit impreuna cu putin ulei. Adaugati apoi boia dulce ca sa prinda culoare si sosul de soia pentru gust.


2. Taiati varza subtire si adaugati-o peste carnea pusa la prajit. Amestecati pana cand varza se inmoaie putin.




3. Radeti cartofii si morcovii pe razatoarea mica si adaugati-le peste compozitia de pe foc. Amestecati bine.



4. Dupa ce este gata compozitia, lasati-o sa se raceasca. Intindeti foile de placinta si taiati-le pe din doua. Ungeti fiecare foaie cu unt topit (ulei sau ulei aromat). Puneti doua linguri de compozitie la capatul foii si incepeti sa impachetati ca in imaginea de mai jos.



5. Dupa ce ati impachetat pachetele si  le-ati pus in tava, ungeti fiecare pachetel cu ou batut. Bagati tava la cuptor la 180 de grade C cu ventilatie si  lasati-le pana prind o culoare aurie.


Pentru sos:

Pregatiti maioneza amestecand un galbenus crud, cu un galbenus fiert tare, sare si mustar pana capata o consistenta  cremoasa, dupa care adaugati treptat ulei amestecand continuu cu o lingura de lemn, intr-o singura directie. Dupa ce ati terminat de adaugat uleiul, puneti cimbrul si ketchup-ul in aceeasi proportie ca maioneza si adaugati zeama de la o lamaie si sare dupa gust. Amestecati bine si gata sosul!

Va doresc pofta buna!

P.S. Astept parerile voastre in comentarii!!

No comments:

Post a Comment