Translate

Thursday, January 17, 2013

Varza cu afumatura

Ingrediente pentru 4 portii:

-o varza murata (700-800 grame)
-slaninuta afumata (2-3 felii)
-250 de grame carne de porc (mai grasa)
-sare si mirodenii dupa gust ( eu folosesc cimbru si piper)
-o ceapa mare sau doua cepe mici
-500 ml suc de rosii.

 Mod de preparare:

1.Se taie varza marunt si se pune in apa rece la desarat timp de jumatate de ora.


2.Se taie ceapa solzisori si se caleste pana devine aurie impreuna cu carnea si slaninuta taiate marunt (nu se foloseste ulei sau alta grasime deoarece slaniuta isi lasa destula). 


3.Dupa ce slaninuta s-a topit, iar ceapa a devenit aurie, se adauga varza scursa de apa. Se adauga o cana de apa rece peste varza si se acopera cu un capac. Se uita pe foc timp de 30 de minute pentru a fierbe bine.


4.Cand varza a fiert, se adauga sucul de rosii impreuna cu mirodeniile si sarea si se mai lasa la fiert, pana cand scade.


5.Eu o servesc impreuna cu mamaliguta, ardei si smantana.

Va doresc pofta buna!

2 comments:

  1. Arata de nota 10 si banuiesc ca este tot atat de gustoasa pe cat arata.

    ReplyDelete
  2. ce apetisant arata acolo cu aburii...

    ReplyDelete