Ingrediente pentru 4 portii:
-4 oua-4 linguri de faina
-300 grame pesmet
-sare si piper (dupa gust)
-piept de pui (600-800 grame)
-cascaval feliat (eu folosesc gouda pentru ca nu se lipeste de tigaie)
Timp de preparare: cca. 30 de minute.
Mod de preparare:
1.Se taie carnea fasii de lungimea feliilor de cascaval si grosime moderata (cat sa poata fi rulate in cascaval).2.Fiecare fasie se ruleaza intr-o foaie de cascaval.
3. Dupa ce rulourile de pui si cascaval sunt gata, se bat ouale cu sare si piper dupa gust. Se trec rulourile prin faina (pentru a prinde oul pe ele), inclusiv capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet, repetand actiunea de doua ori ( inclusiv capetele, pentru a evita scurgerea cascavalului in ulei).
4.Rulourile se prajesc intr-o tigaie de teflon (pentru a nu se lipi). Tigaia se umple cu ulei (1 cm) si seincinge bine. (sfat: pentru a verifica daca uleiul s-a incins puneti o picatura din amestecul cu oua si asteptati sa inceapa sa sfaraie). Se prajesc pe toate partile, la foc mediu, pana capata o culoare aurie (in timpul prajirii se acopera cu un capac pentru a va asigura ca puiul se coace).
5. Eu am servit rulourile cu salata de legume proaspete.
Foarte bun! garantez :)
ReplyDeleteO sa incerc cat mai curand reteta asta.
ReplyDeleteSa ma anunti cum ti-a iesit.
DeleteEu garantez pentru clatitele acelea cu piept de pui ... dar nu arata rau nici rulourile acestea. Asa ca astept sa postezi si reteta de clatite.
ReplyDelete