Translate

Sunday, January 20, 2013

Spaghete bolognese

Ingrediente pentru 4 portii:

800 grame carne tocata ( 600 grame vita, 200 grame porc)
1 ceapa mare
4-5 ciuperci champignon (sau o conserva)
Sare si piper dupa gust
500 ml suc de rosii 
100-200 grame parmezan (dupa gust)
300 grame de spaghete
O legatura de patrundel (decor)
2 linguri sos de soia
3 linguri de ulei

Mod de preparare:

1. Se taie ceapa marunt si se caleste bine alaturi de ciuperci si sosul de soia in ulei. 


2. Se adauga carnea maruntita bine si se amesteca bine cu ceapa si ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 40 de minute si se amesteca din cand in cand.


3. Dupa ce carnea a fiert, se aduaga sarea, piperul si sucul de rosii. Se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana scade.
 


4. Spaghetele se fierb impreuna cu un pic de ulei si sare, dupa fierbere se clatesc cu apa. 
Spaghetele se servesc impreuna cu cascaval sau parmezan si un vin rosu, sec.

 Va doresc pofta buna!



3 comments:

  1. De cand nu am mai mancat asa ceva... :(

    ReplyDelete
  2. Servus ..dupa ce termini sesiunea (si ai mai mult timp) ... asteptam reteta de clatite cu pui. Bafta!

    ReplyDelete
  3. Sugestie pentru viitoarele articole.
    Ingredientele si Modul de preparare scriele ca subtitlu adica mareste fontul si eventual pune bold.
    Ar merge o poza si cu ingredientele in stare initiala( doar o poza in care le cuprinzi pe toate, sau mai multe poze puse intr-un colaj gen mozaic).
    Si acum partea cea mai importanta, lumea retete mai gaseste pe net dar foarte putine din aceste retete specifica exact sortimentul de vin care trebuie servit la mancare. Asa ca la fiecare reteta cauta sa specifici vinul ca sortiment (nu ca marca - asta o sa o faci mai incolo pe bani ca se numeste publicitate)

    ReplyDelete