Ingrediente pentru 4 portii:
2 piepti de pui mari, dezosati200 grame pesmet
2 oua
sare si piper
100 mililitrii de ulei
3/4 cana de zahar
4 linguri de ketchup
1/2 cana de otet balsamic
O lingura de sos de soia
5-6 catei de usturoi
O cana de orez
4 morcovi mari
O ceapa
O ciuperca
1 ardei gras
Mod de preparare:
1.Taiati pieptul de pui in bucatele de 2 cm.si treceti-le prin pesmet, intr-o punga, pana cand se prinde pe toate partile. Treceti bucatile prin ou batut. Apoi prajiti-le pe toate partile 2-3 minute si puneti-le intr-o tava cat sa nu se suprapuna bucatile.2.Pregatiti sosul astfel: amestecati zaharul cu ketchup-ul, sosul de soia, otetul, usturoiul pisat si sarea cu piperul intr-un bol. Jumatate din cantitate turnati-o peste bucatile de pui si amestecati bine pana se prinde pe toate partile si bagati tava la cuptor la 160 de grade timp de 30 de minute amestecand odata la 10 minute. Cealalta jumatate din cantitatea de sos se fierbe circa 8 minute la foc mic amestecand continu.
4. Aranjati bucatelele de pui pe farfurie alaturi de orez si adaugati putin sos.
Cel mai bun pe care l-am mancat!
ReplyDelete